
Konuşmasında iş dünyasının üniversitelerinden beklentilerine de değinen Rektör Karamustafa, “Üniversitemizde verilen eğitim ile iş dünyamız ve sanayinin beklentileri farklı olursa, sanayi ve üniversite iş birliğini sağlayamayız. Dolayısıyla iş dünyamızın ve sanayimizin beklentilerine karşılık vererek, sanayimiz ve iş dünyamızla entegre olmalıyız ki, mezunlarımız günün değişen koşullarına bağlı olarak sektör tarafından tercih edilsinler. Mezunlarımızın sadece Kayseri için değil aynı zamanda ülkemiz hatta yurtdışında da istihdam edilebilir nitelikte olmasını önemsiyoruz. Bu bağlamda, uluslararası düzeyde karar verici beyaz yakalı işlerde tercih edilebilir insan kaynağı olması için çalışıyoruz. Bugün burada bizim ziyaret edeceğimiz birimlerimiz öyle sıradan seçilmiş birimler değiller. Teknik Bilimler MYO daha önceden Erciyes Üniversitesinin bünyesinde faaliyet göstermiş olan Kayseri Meslek Yüksekokulu olarak 40-50 yıllık bir eğitim birimi. Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO keza aynı şekilde yaklaşık 20 yıllık geçmişi var. Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz var. Her ne kadar kurulalı yeni olsa da Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleriyle, istihdam ettiğimiz öğretim elemanlarımızın nitelikleri ve heyecanları bakımından oluşturduğumuz laboratuvarlarımız ve atölyelerimizin dinamik yapıları açısından, iddialı bir mühendislik fakültesi olarak geliyor” diye konuştu.
MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ise konuşmasında; “MÜSİAD olarak yönetim kurulumuzla yapmış olduğumuz bu ziyaret kapsamında Kayseri Üniversitesi ile birlikte neler yapabiliriz onları değerlendireceğiz. Öncelikle Kayseri Üniversitesi ile gurur duyuyoruz. Kayseri Üniversitesi genç, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Bizler iş dünyası olarak, öncelikle iş insanıyız. Pratik sonuç almayı, çözüm odaklı ve uygulamanın yapıldığı alandaki çalışmalar biraz daha kıymetli. Bu noktada Kayseri Üniversitesiyle yapacağımız çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız” dedi.
Konuşmaların ardından hep birlikte üniversite kampüsü gezildi, MYO ve araştırma merkezleri, laboratuvar ve atölyelerde teknik incelemelerde bulunuldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: