Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2007 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan kimliği belirsiz erkek cesedine ilişkin faili meçhul cinayet dosyasının 19 yıl sonra aydınlatıldığını duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek, faili meçhul dosyaların çözülmesinin vatandaşların adalete olan güvenini güçlendirdiğini belirterek, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın karanlıkta kalan dosyaları yeniden ele aldığını ifade etti.
Gürlek, Batman'ın Kozluk ilçesinde 2007 yılında bulunan erkek cesedine ilişkin dosyanın, Batman ve Kozluk Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yeniden incelendiğini belirtti. Yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, cesedin 2007 yılından bu yana hakkında herhangi bir resmi işlem kaydı bulunmayan Aydın Özcan'a ait olduğu DNA incelemesiyle tespit edildi.
Soruşturma kapsamında elde edilen deliller, tanık ifadeleri, teknik takip ve saha çalışmalarının ardından olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüpheliler düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.
Bakan Gürlek, paylaşımında 19 yıllık sır perdesini aralayan Batman ve Kozluk Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) başta olmak üzere görev alan tüm kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.
Adalet Bakanı Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Adalet ve İçişleri bakanlıklarının koordinasyonuyla faili meçhul dosyaların aydınlatılması ve kamu vicdanını yaralayan olayların çözüme kavuşturulması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: