Türkiye'nin nüfus yoğunluğundan büyük şehirler sıralamasında ilk 10 da yer alan 4 adet üniversitesi olan şehir.
Öğrencilerimiz sınav sonuçları açıklanmasından sonra bölümleri ile ilgili şehir okul tercihleri yaparken bir çok kriteride düşünüyorlar.
Şehrin güvenirliği konaklama sosyal hayat kültürü tercih nedenlerinde yer almakta.
2 yıl evvel yine dile getirdim şehrimizde kapasite olarak devlet ve özel yurtlar yetersiz.
Öğrenci evleri yok gibi bu ve başka nedenlerle öğrenciler birkaç arkadaşı ile ev tutmak zorunda kalıyorlar.
Şu anda Kayseride ikamet eden insanlarda kiralık ev bulmakra zorlanıyorlar olan evlerde yüksek rakamlı evler
İlimizde hayırseverler sağolsunlar büyük çoğunlukla cami sonrası okul sağlık tesisi gibi yapılara isimlerini koydurmak şartıyla bağışlar yapıyorlar
Belediyelerimizin şehri eminlerinden ricam her okul bölgesine yakın yerlerdeki belediye arsalarına hayır için gelen vatandaşları YURT yapımına yönlendirmeleri ikna etmeleri isimleri yine bu tesislere verilsin bitim sonrası MEB e devri yapılsın.
VAKIFLAR vakfeden ecdatlarının vakıfnamelerine vasiyetlerine uygun olarak fakir fukara yetim görme gözetme ihtiyaçlarını karşılama, öğrenci okutma burs verme barındırma YURT vazifelerini yerine getiriyorlarmı ?
ŞAHIS VAKIFLARI
Mevcut arsalarına metrekare olarak büyük daireler karşılığı müteahhitlere veriyorlar yapım sonrası ise evleri kiraya veriyorlar.
İkiz bloklarının birini YURT olarak düşünseler büyük bir iş yaparlar kanatindeyim.
DÜNYA 'NIN SIRF PARADAN İBARET OLMADIĞINI İDRAK ETTİĞİMİZ ZAMAN GERİYE BİR ŞEYLER BIRAKTIĞIMIZ AN"DIR.
UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM
Yorumlar
Kalan Karakter: