İddialar Kamuoyunda Gündem Oldu
Sakarya’da Kamu Denetçiliği Kurumu ile ilgili düzenlenen toplantıda söz alan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceyda Saçar, annesi ile Belediye Başkanı Mutlu Işıksu arasında “yasak aşk” yaşandığını öne sürdü. Saçar, iddiasına dayanak olarak bazı yazışmaları CİMER ve TBMM Dilekçe Komisyonu’na sunduğunu açıkladı.
İddialar kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Işıksu: “İtibar Suikastı”
İddiaların odağındaki Mutlu Işıksu ise açıklamasında suçlamaların asılsız olduğunu savundu. Yaşananları “itibar suikastı” olarak nitelendiren Işıksu, genç kız hakkında 50 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtığını duyurdu.
Ayrıca, sahte sosyal medya yazışmaları üzerinden kendisine şantaj yapıldığını ileri süren Işıksu, 40 milyon TL talep edildiğini ve bu paranın ödenmemesi halinde siyasi hayatının bitirileceği yönünde tehdit aldığını iddia etti.
AK Parti’den Disiplin Hamlesi
Gelişmeyi kamuoyuna duyuran isimlerden biri de Fatih Atik oldu. TGRT Haber Temsilcisi Atik, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“AK Parti ‘yasak aşk’ skandalıyla gündeme gelen Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu ‘KESİN İHRAÇ’ talebiyle disiplin kuruluna sevk etti. İhraç işlemleri başladı.”
Atik, bir başka paylaşımında ise “AK Parti’nin ihraç kararı kamuoyunun beklediği bir karardı. Vicdanları rahatlatan bir karar verildi.” değerlendirmesinde bulundu.
Süreç Nasıl İşleyecek?
Disiplin kurulunun yapacağı inceleme ve savunma sürecinin ardından nihai kararın verilmesi bekleniyor. Parti tüzüğüne göre “kesin ihraç” talebiyle sevk edilen isimler hakkında süreç, disiplin kurulunun değerlendirmesi sonrası karara bağlanıyor.
Gözler şimdi hem parti disiplin sürecine hem de adli mercilerde yürütülebilecek olası hukuki adımlara çevrilmiş durumda.
Yorumlar
Kalan Karakter: