örene, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da katıldı. Çok sayıda gazetecinin yer aldığı program, gazeteci ve televizyoncu Erhan Karadağ’ın sunumuyla Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleşti.
Aydemir: “Bu meslek onurla yapılır”
Törenin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ayhan Aydemir, “Gazetecilik; fedakârlık, cesaret ve kararlılıkla yapılan, halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayan onurlu bir meslektir. Bugün burada ödüllendirdiğimiz meslektaşlarımız, bu sorumluluğu hakkıyla taşıyan kişilerdir” dedi.
Kiracı: “Bu bir vefa borcuydu”
İGF Genel Başkanı ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı da konuşmasında, Anadolu basınının zorlu koşullarına dikkat çekerek, “Gazeteciliğe adım attığımız 1970’li yıllarda, hurufat ve kurşun dizgilerle gazete hazırlanırdı. Ne internet vardı ne cep telefonu… Bugün burada ödüllendirdiğimiz meslektaşlarımız, işte o zor şartlarda mesleğini sürdüren kıymetli çınarlardır” ifadelerini kullandı.
Basın özgürlüğüne de vurgu yapan Kiracı, “Teknoloji gelişti ama basın özgürlüğü aynı ölçüde ilerlemedi. Gazetecilere yönelik tutuklamalar, saldırılar ve karalama kampanyaları endişe verici boyuttadır. Bu nedenle medya kuruluşlarımızın daha fazla iş birliği ve dayanışma içinde olması gerekir” diye konuştu.
Nazmi Bilgin’den anlamlı mesaj
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, programa telefonla bağlanarak, “Anadolu basınının yaşaması için zor şartlarda çalışan siz kıymetli gazetecilerimizi ağırlamak bizim için büyük bir gurur. Basın tarihi yazıldığında hepinizin adı o sayfalarda yer alacaktır” dedi.
Ödüller sahiplerini buldu
Törende, ödül alacak gazetecilerin öz geçmişleri okunarak teşekkür plaketleri takdim edildi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin adına plaket, Başkan Vekili Ayhan Aydemir tarafından teslim alındı. Ayrıca, medya teknolojileri üzerine sunum yapan TE Bilişim yöneticisi Osman Ekinci ile bazı basın kuruluşu temsilcilerine de teşekkür plaketi verildi.
Uzun yıllar yerel basına katkı sunan gazetecilere verilen “Anadolu Basınının Çınarları” Onur Ödülünü alan isimler şöyle:
-
Esen Aliş (Bartın)
-
Dursun Erkılıç (Ankara)
-
Ali Südemen (Aksaray)
-
Demet Öztürk (Kayseri)
-
Ali Osman Sayın (Niğde)
-
İbrahim Yüksel (Afyon)
-
Mehmet Yolyapar (Çorum)
-
Mustafa Arslan (Konya)
-
Sefa Özdemir (Konya)
-
Sirer Doğan (Sivas)
-
Şevket Erzen (Çorum)
-
50. Yıl Onur Ödülü: Hüseyin Oğuz
Gecede müzikli yemek ve şehir turu da vardı
Ödül töreninin ardından, Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödül sahipleri için müzikli bir akşam yemeği düzenlendi. Sanatçı Erkan Aksoy, sahne performansıyla beğeni topladı. Program, ertesi gün düzenlenen Anıtkabir, Ankara Kalesi, TBMM Müzesi ve Hacı Bayram Camii gezisiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: