Başkan Büyükkılıç mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2026-2035 döneminin "Aile ve Nüfus 10 Yılı" olarak belirlenmesinin ülkenin geleceği açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu dile getiren Büyükkılıç, anne, baba ve çocuk arasındaki sevgi ve saygı bağının güçlü bir toplumun inşasında belirleyici rol oynadığını söyledi. Babaların aile kurumunun temel direği olduğunu belirten Büyükkılıç, sağlam ailelerin güçlü bir toplum ve güçlü bir devletin temelini oluşturduğunu kaydetti.
Anne ve babaların çocuklarının ilk rol modelleri olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, ebeveynlerin yalnızca sözleriyle değil davranışlarıyla da çocuklarına örnek olmaları gerektiğini ifade etti.
Mesajında babasını kaybetmiş vatandaşları, evladını kaybetmiş babaları ve baba olma özlemi yaşayanları da unutmadığını belirten Büyükkılıç, bu özel günde onların acılarını ve dualarını paylaştığını söyledi. Şehit babalarına ve şehit çocuklarına da özel olarak değinen Büyükkılıç, şehit ailelerinin her zaman baş tacı olduğunu vurguladı.
Başkan Büyükkılıç, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi:
"Dünyaya gözlerini açtığı ilk andan itibaren emek, alın teri ve fedakârlıkla bir ömür heybetli bir dağ gibi evlatlarının arkasında duran tüm babaların ve baba adaylarının bu özel gününü bir baba olarak, en kalbi duygularımla kutluyorum."
Yorumlar
Kalan Karakter: