
ANKETE TOPLAM 76.155 KİŞİ KATILARAK OY KULLANDI!
Yapmış olduğumuz anketten çıkan verilere göre, AK Parti'de oy oranı son seçimlerdeki oy oranlarına göre düşse de ilk sıradaki yerini korudu. AK Parti 76.155 kişinin oy kullandığı ankette 24.337 oy alarak %32'lik bir orana ulaştı. AK Parti'yi; ankete katılanlardan 16.723 kişi ise CHP'yi desteklediğini belirterek %22'lik oy oranıyla ikinci sıraya yerleştirdi.
MHP 3. SIRADA HİÇ RAHAT DEĞİL!
Birçok anket şirketinin yer vermediği Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi ile MHP üçüncü sırayı birlikte paylaştılar, öyle ki ankete katılan ziyaretçilerden 8.767 kişi MHP, sadece 6 oy eksiği ile 8.761 kişi ise Yeniden Refah Partisi dedi.
.jpg)
HDP VE İYİ PARTİ KAN KAYBEDİYOR!
HDP önceki seçimlerin aksine baraj altında kalırken ankete katılım sağlayan 76.155 kişiden 5.650 kişinin oyunu alarak %7,4'lük bir orana sahip oldu ve kendisine 5. sırada yer buldu. İYİ Parti ise katılanlardan 4.673 kişinin oyunu alarak %6,2 lik bir oranla HDP nin ardından 6. sırada yer aldı.
KARARSIZLAR DİKKAT ÇEKİYOR VE 7. BÜYÜK PARTİ KONUMUNDA
Ankette Yeniden Refah Partisi'nden sonra ikinci büyük sürpriz Kararsızlardan çıkan sonuç oldu. %3.9 luk oranla 7. sırada yer alan Kararsız seçmen bir çok partininde ikna etmek için hedefi olmalı. Belli başlı bütün anket şirketleri kararsız seçmenin oylarını partilere dağıtarak yok sayabilir ama biz gastepress.com olarak bu uygulamayı partilerin dikkatini çekmek adına yapmadık. Ankete katılan 2.974 kişi oy vermek için henüz ikna olmuş görünmüyor.
DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NDE HÜSRAN!
Deva Partisi ile Ali Babacan, Gelecek Partisi ile ise Ahmet Davutoğlu henüz vatandaşlardan geçer not alamamış gibi görünüyor. Deva Partisi 1.401 oy alarak %1.8, Gelecek Partisi ise 875 oy alarak ancak %1.1 oy oranına sahip olabildi. Saadet Partisi ise Deva ve Gelecek Partisi'nin bir adım önünde Yeniden Refah Partisi'nin gölgesinde kalmış görünüyor. Saadet Partisi ise ankete katılanların 1.514'ünün oylarını alarak %2 lik bir orana sahip oldu.
Diğer parti seçeneğimizde ise %0,6 lık bir oran ortaya çıktı.
.jpg)
Yorumlar 25
Kalan Karakter: