CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe partililer ve gençler yoğun katılım gösterdi. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan yürüyüş, öğle saatlerinde Ali Dağı zirvesine ulaşılmasıyla son buldu. Zirvede dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri açan CHP’liler, marşlar eşliğinde 19 Mayıs’ı kutladı.
“19 Mayıs, Türk Milletinin Küllerinden Doğduğu Gündür”
Ali Dağı’nın zirvesinde bir konuşma yapan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, 19 Mayıs’ın tarihsel önemine vurgu yaptı. Keskin, “Bundan tam 106 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak işgalcilere karşı milletten bir ordu doğuracak olan Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne giden bu yolu anlamadan bugünün kıymeti anlaşılamaz” dedi.
Keskin sözlerine şöyle devam etti:
“Gençliğe Hitabe’de Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet eden Atatürk, 19 Mayıs’ı da onlara armağan etti. Bugünün Türk gençliği ise bu emanete sahip çıktığını, yurdun dört bir yanında düzenlenen kutlamalarla göstermiştir. Biz de sabah şehitliğimizi ziyaret ettik, ardından zirveye tırmanarak bayrağımızı dalgalandırdık. Bu Cumhuriyeti sonuna kadar koruyacağımıza bir kez daha söz verdik.”
“Cumhuriyet ve Lozan ile Sorunu Olanlara Gençlik Hadlerini Bildirecek”
Keskin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine yönelik eleştirilere de sert çıktı: “Bugünün Türk genci, Cumhuriyet ve Lozan ile kimin sorunu varsa onlara hadlerini bildirecek güçtedir.”
Etkinlik, gençlerin ve partililerin hep bir ağızdan söylediği marşlar ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: