İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onaylandı ve İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı getirildi. Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, kararın hukuki dayanaklardan yoksun olduğunu ifade etti.
“Sabıkası olmayan bir insana; işlendiği ispat edilmeyen, delillerle ortaya koyulamayan bir eylemle ilgili olarak, devam ederken hakimleri değiştirilen bir davadan verilen ceza hukuki değil, siyasidir” diyen Ünalmış, bu sürecin halk nezdinde meşruiyetinin olmadığını savundu.
Kararın henüz kesinleşmediğini ve Yargıtay’a temyiz yolunun açık olduğunu hatırlatan Ünalmış, “Ekrem Başkan’dan ne kadar korkuyorlarsa, onu yakmaya karar vermişler. Ancak şunu unutuyorlar: Ekrem Başkan yandıkça, iktidara giden yol aydınlanıyor, umut örgütleniyor” ifadelerini kullandı.
Ünalmış, paylaşımında Nazım Hikmet’in “Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?” dizelerine de yer vererek, mücadele çağrısında bulundu.
“Karanlıktan aydınlığa giden yolda, korkusuzca mücadele verip yanmayı göze alanlara selam olsun” diyen Ünalmış, partisinin ve halkın Ekrem İmamoğlu’nun arkasında durmaya devam edeceğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: