“Yeşil Talas, Beton Talas’a Dönüştü” ifadelerini kullanan Çiçek, “Hiç kimsenin Talas’ın ruhunu ve doğasını yok etmeye hakkı yok. Bu anlayış günü kurtarır ama yarını bitirir” diyerek belediyenin imar ve şehirleşme politikalarını eleştirdi.
“Lüks Villalara Yol, Vatandaşa Çamur Mu Reva?”
İlçede hâlâ birçok mahallenin altyapı ve yol sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Çiçek, villa parsellerine yol açılmasını ise adaletsizlik olarak değerlendirdi.
“Kendi köyünde çamurla boğuşan, ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaş varken; birilerinin lüks villalarına yol yapılması adalet midir, hakkaniyet midir?” diye sordu.
“Belediyeler Rant İçin Değil, Adalet İçin Vardır”
Belediyeciliğin amacının rant değil, dengeli kalkınma ve adaletli hizmet olduğunu belirten Çiçek, yeşil alanların ve köy dokusunun korunması gerektiğini savundu.
“Kasayı doldurmanın yolu Talas’ın doğasını satmak olmamalıdır. Üretim, istihdam ve yatırım odaklı projelerle gelir elde etmek varken, doğayı betona boğmak kolaycılıktır” ifadelerini kullandı.
“Talas’a Kıymayın!”
Açıklamasının sonunda çağrıda bulunan Çiçek, “Talas’ın doğasını, kültürünü ve tarihini yok etmeyin. Geleceğimizi betona değil, yeşile ve insana yatırın. Çünkü bir şehir, sattığınız arsalarla değil, koruduğunuz değerlerle büyür” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: