Yeniden Refah Partisi'nin Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen 3. Olağan İl Kongresi'ne katılan Erbakan, konuşmasında hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de partisine yönelik mesajlar verdi.
Partisinin “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışıyla siyaset yaptığını vurgulayan Erbakan, milletin öncelikli olduğunu belirtti. “Milli görüşün eskimez ve modası geçmez prensipleriyle ikinci 40 yılında yeniden şahlanacağız” diyen Erbakan, iktidar hedeflerini yineledi.
Erbakan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
"İran'a yapılan bu alçak siyonist tecavüz karşısında artık konuşmanın zamanı geçmiştir. Artık kınamanın zamanı geçmiştir."
Konuşmasında 1990’lı yıllara da atıfta bulunan Erbakan, Milli Görüş’ün geçmişte yaptığı hizmetlerin halkın hafızasında yer ettiğini vurguladı:
“94’te, 89’da belediyelerde yapılan efsane hizmetleri hatırlıyor. 1996-1997’de Erbakan Hocamızın Başbakan olduğu dönemde yaptığı hizmetleri bu millet hatırlıyor. Bu hizmetlere yeniden kavuşmak için Milli Görüş’te, Yeniden Refah’ta birleşmek gerektiğini biliyor.”
Erbakan, seçimlere ilişkin mesajını da net bir şekilde verdi:
“İnşallah bu millet yapılacak olan ilk seçimde Milli Görüş’te karar kılacak. Yeniden Refah’ı seçecek ve biz öncelikle yaşanabilir Türkiye’yi hayata geçireceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: