Çandar’ın duruşması Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) tarafından takip edildi. MLSA, dava sonrası yaptığı bilgilendirmede mahkemenin Çandar’ın savunmasının İsveç’ten istinabe yoluyla alınması için talimat yazısı yazılmasına hükmettiğini ve Çandar hakkında savunmasının alınmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına da karar verildiğini belirtti.
Cengiz Çandar yakalama kararı için ne dedi?
Cengiz Çandar, "Bursa'da bir arazi davası ile ilgili olarak bana tebligat iletilebilir iken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın beni bulamamış olması inandırıcı olmaktan çok uzak" dedi. Beş yıla yakındın İsveç'te Stockholm Üniversitesi'nde 'Saygın Araştırmacı' sıfatıyla ve İsveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Kıdemli Orta Doğu Uzmanı olarak görev yaptığını belirten Cengiz Çandar, "Adresim Türkiye'nin Stockholm Başkonsolosluğu'nda kayıtlı" dedi.
Cengiz Çandar'ın attığı o tweette ne vardı?
Cengiz Çandar, PKK saflarında IŞİD ile savaşırken ölen Kırmızı Fularlı Kız için 30 Mayıs 2017 günü "Kırmızı Fularlı Kız, Gezi'nin içimizi ısıtan en güzel gülüşlü meleği. Rakka önünde toprağa düşüp yıldızlara yükselerek içimizi yine yaktı." paylaşımı yapmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: