
Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Psikolojik Danışman Nevzat Özer konuşmasında; “Kişiliğin oluşmasında önemli rol oynayan 0-6 yaş grubu çocuklarımız sizlere emanet, çocuklarımızın gelişimi açısından kreş ve gündüz bakımevi personeli uzmanlarımızın görevi büyük. Bizler uzman ekiplerimizle sizlere destek olmak için her zaman yanınızdayız.

Bugün de sizlere destek olması amacı ile iki ana konferans başlığı belirledik. İlk konumuz olan çocukların ihmal ve istismarına istinaden; yarınlarımız olan çocuklarımıza uygulanan kötü muamelenin, aynı zamanda uzun vadede toplumu da tehdit eden bir durum haline gelmekte olduğunun bilincindeyiz. Aile içi şiddet ve çocuk istismarını önlemede en önemli araç eğitim; konusunda uzman ekibim bu konuda, toplumun farklı kesimlerine sık sık eğitimler düzenliyor.
İkinci konumuz ise günlük hayatımızın her aşamasını kolaylaştıran teknolojinin hızla gelişmesi ve erişilebilir olmasının beraberinde ‘teknoloji bağımlılığı’ gibi bazı risk faktörlerini getirmesi ve bu faktörlerin belirlenerek çocuklarımız için gereken önlemin alınması hakkında, bu konuda farkındalık oluşmasını ve teknolojinin bilinçli kullanımının teşvikini destekliyoruz.

Her iki konu da değerlerimizin korunması, çocuklarımızın gelişimi ve geleceği açısından önemli. Her şey çocuklar için.” dedi.
Konferans, Adana Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Melike Yağ’ın teşekkür konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Bulut Ateş’in katılımcılarımıza, “Çocuklarda İhmal ve İstismar” konusunu anlatması ile devam etti.
Uzman Aile Danışmanı Adnan Kalkan ise çağımızın en büyük sorunlarından olan “Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Medya Kullanımı” konusunda bilgilendirmede bulundu.
Eğitim sonunda katılımcılarımızın soruları yanıtlanarak, öneri ve görüşleri dinlendi. Öneri ve görüşlerin ardından toplantı sona erdi.
Haber-Foto: Remzi Yıldırım/ADANA
Yorumlar
Kalan Karakter: