Akın, resmi konuttaki güvenlik kameralarının, İmamoğlu’nun ve ailesinin özel eşyalarının taşınması nedeniyle, aile mahremiyetini korumak amacıyla söküldüğünü savundu.
“Standart Bir Taşınma Süreciydi”
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Akın, kamera kayıt cihazlarının sökülmesinin, taşınma sürecinin doğal bir parçası olduğunu belirtti. Akın, “Cihazların sökülmesi ve ilgili birime teslimi, tamamen lojistik gerekçelerle yapılmıştır. Herhangi bir belge saklama veya yok etme niyeti kesinlikle yoktur” dedi.
İmamoğlu'nun koruma müdürü, konutta kayıt cihazı bulundurmanın yasal zorunluluk olmadığını da vurguladı. Söz konusu kayıt cihazlarının İBB iştiraki İSBAK’a teslim edildiğini ifade eden Akın, cihazların daha sonra kullanılamaz hale geldiği yönündeki iddialara dair bilgisi olmadığını söyledi.
“Kasımpaşa’da Polis Var, Orası Olmaz” İddiasına Yanıt
İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Naim Erol Özgüner’in, Akın’ın "Kasımpaşa’da polis var, orası olmaz" dediğini iddia etmesi üzerine açıklama yapan Akın, bu ifadeyi kullanmadığını savundu. Akın, "Sadece cihazın nereye teslim edileceğini sordum. Teslim sonrası durumuna dair hiçbir bilgim yok" şeklinde konuştu.
“Valizde Jammer Cihazı Vardı”
12 Ekim 2024’te İmamoğlu’nun toplantı yaptığı otele giren araç ve valizli kişiyle ilgili soruları da yanıtlayan Akın, otelde kullanılan cihazın, olası saldırılara karşı sinyal kesici (jammer) olduğunu belirtti. Valizi taşıyan kişinin tutuklu koruma görevlisi Çağlar Türkmen olduğunu tahmin ettiğini dile getirdi.
“Telefon Görüşmeleri Görev Gereği”
Soruşturma kapsamında şüpheli isimlerle sık sık ortak baz kaydı veren Akın, bunun doğal bir durum olduğunu söyledi. “Sayın başkanla yakın çalıştığım için birçok kişi beni arar. Bu görüşmelerin tamamı görevle ilgilidir” diyen Akın, herhangi bir suç işlediğini düşünmediğini, bu nedenle etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunmadığını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: