Meryem Çiftçi bu kez de İstanbul Şişli’de saat 17: 30 sıralarında Esentepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan bir otoparkın çatısına çıktı. Boynuna benzin dolu iki şişe bağlayıp kendisini reklam panosuna zincirleyerek “Türkiye’de hayvan katliamı var! Bana Tayyip Erdoğan’ı bağlayın onunla konuşacağım, yoksa kendimi yakacağım” diye bağırmaya başladı.

BELEDİYELER HAYVANLARI KATLEDİYOR!
Çiftçi olay yerine toplanan vatandaşlara seslenerek şunları söyledi.
“Türkiye’de hayvan katliamı var sessiz kalmayın. Türkiye’de 1389 belediye var. Her gün 3000’e yakın sokak hayvanı belediyelerin itilaf ekipleri tarafından kalplerine siyanür zerk edilerek katlediliyor. Kimsenin kontrol etmediği belediye barınakları ölüm kampına dönmüş durumda. Türkiye’deki barınaklarda katı imha etme makinası var. Bu makinelerle topladıkları hayvanları katlediyorlar.
Belediyeler kadar insanlar da hayvanları katlediyor ama cezasız kalıyor. Daha geçen gün Van’ın Çaldıran ilçesinde 75 köpek bıçaklanarak öldürüldü. Gündeme bile gelmedi. Bunun hesabını kim soracak? Hayvanların çığlığını duyun. Sessiz kalırsak katliam yasası çıkaracaklar evimizdeki hayvanları da toplayıp katledecekler. Müslüman bir ülke değil miyiz? Beş vakit namaz kılıyoruz ama katil belediyelere ses çıkarmıyoruz. Hayvan katliamı hangi ayette var?
Türkiye’nin dört bir yanında hayvan severler bu katliama sessiz kalmamak için çeşitli eylemler yapıyorlar. Ama ne Tayyip Erdoğan ne de Süleyman Soylu sesimizi duymuyor”

Yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Müzakereci polis memuru ve çevredeki vatandaşlar kendini yakmaya çalışan Çiftçi’yi ikna etmek için uzun süre uğraştı. Daha sonra itfaiye ekipleri su sıkarak müdahale etti. Polis memurları da bulunduğu çatının arka kısmından dolanarak bulunduğu yerden indirdikleri Çiftçi sağlık ekipleri tarafından ambulansa bindirerek kontrol amaçlı Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne kaldırdı.
HALKIN ZİNCİR EYLEMLERİ DEVAM EDECEK!
Daha önce bu konuyla ilgili Süleyman soylu ile de görüştüğünü ama bir çözüme ulaşamadığını belirten Çiftçi mart ayında İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek gelmiş bir türlü çıkarılmayan hayvan hakları yasasının bir an önce çıkarılması ve 6. maddesinin kaldırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı önünde eylem yapmıştı.
Bu eylemin sadece kendisiyle başlayıp biten bireysel bir eylem olmadığını belirten Meryem Çiftçi : "Binlerce hayvan sever devlet yetkililerini harekete geçirmek için zincir eylemlerine devam edecek" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: