Darbe girişimini araç kullanırken radyodan öğrendiğini belirten İlhan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın "Bir kalkışmadan şüpheleniyoruz" açıklamasını duyar duymaz harekete geçtiğini söyledi. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi'ne gittiğini anlatan İlhan, burada darbeci askerlerin etkisiz hale getirilmesine vatandaşlarla birlikte destek verdiğini ifade etti.
Daha sonra stratejik öneme sahip Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) geçtiğini belirten İlhan, burada darbeci askerlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. İlhan, yaşadığı anları şu sözlerle anlattı:
"Yaz günü kısa pantolon ve terlikle gitmiştim. İçeri girer girmez silah sesleri duyuldu. Bir yarbay bize 'Yaklaşmayın, vururum' diye bağırıyordu. Ben de 'Geliyorum, hadi vuracaksan vur' dedim. Ardından ateş açtı ve beni vurdu."
4 Gün Yoğun Bakımda Kaldı
Göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan Musa İlhan, olay yerindeki vatandaşların ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İlk tedavisinin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen İlhan, 4 gün yoğun bakımda kaldı.
Doktorlar, kalbinin hemen yakınındaki merminin çıkarılmasının hayati risk oluşturacağını belirledi. Bu nedenle kurşun, 10 yıldır İlhan'ın vücudunda bulunmaya devam ediyor.

İlk Sorduğu Soru Cumhurbaşkanı Erdoğan Oldu
Yoğun bakımda gözlerini açtığında ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunu sorduğunu dile getiren İlhan, "Hemşireye ilk sorum 'Cumhurbaşkanımız yaşıyor mu?' oldu. Yaşadığını öğrenince Allah'a hamd ettim." ifadelerini kullandı.
O gece 10 yaşında bir kızının bulunduğunu, bugün ise 9 aylık bir kız çocuğu babası olduğunu söyleyen İlhan, benzer bir durum yaşanması halinde yine hiç tereddüt etmeden sokağa çıkacağını belirterek, "O zaman terlikle gittim, gerekirse bugün çıplak ayakla yine giderim. Çünkü vatan olmayınca ne evlat olur ne aile ne de gelecek." dedi.
"Kalbimdeki Kurşun Benim İçin Bir Nişane"
Göğsündeki kurşunu bir gurur nişanesi olarak gördüğünü ifade eden Musa İlhan, "İnsan ahirete giderken yanında hiçbir şey götüremiyor. Ama benim göğsümde 3,5 santimetrelik bir nişanem var. İnşallah onu götüreceğim." diye konuştu.
İlhan ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, FETÖ'nün 15 Temmuz'da bertaraf edildiğini, PKK terör örgütünden de tamamen kurtulunmasının ardından Türkiye'nin daha güçlü bir geleceğe ulaşacağına inandığını söyledi.
15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurgulayan Musa İlhan, "Cenab-ı Allah milletimize bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: