Ziyaretler kapsamında ilk durağı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu. Görüşmede, Kapadokya’nın sadece Nevşehir merkezli bir bölge olmadığı, Kayseri’nin doğal güzellikleri, sit alanları, tarihi mahalleleri ve yaşayan kültürüyle bütünleşik bir yapı oluşturduğu vurgulandı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Kapadokya’ya açılan kapı olmasının getirdiği sorumluluk çerçevesinde, ortak mirası koruyan, geliştiren ve gelecek kuşaklara aktaran tüm iş birliklerine açık olduklarını ifade etti.
Ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile bir araya gelen Aslanbay ve heyet, Kapadokya Alan sınırlarının genişletilmesi sürecini ve bu iş birliğinin Kayseri ile Kapadokya’ya kazandıracağı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir projeleri görüştü. Görüşmede, güçlü bir kamu iş birliğiyle Kapadokya’nın sadece korunmakla kalmayacağı, aynı zamanda ulusal ve uluslararası ölçekte daha görünür ve etkili hale geleceği ortak bir perspektif olarak öne çıktı.

Resmi görüşmelerin ardından heyet, Germir ve Tavlusun başta olmak üzere Kayseri’nin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan bölgelerde saha incelemelerinde bulundu. Bu ziyaretlerde, Kapadokya’nın ruhunu taşıyan yerleşim dokusu, tescilli yapılar ve doğal peyzaj yerinde incelendi. Kayseri’nin, Kapadokya’nın çok katmanlı tarihine güçlü bir derinlik kazandıracağı bir kez daha ortaya kondu.
Kapadokya Alan Başkanlığı’nın Kayseri’de yürüttüğü bu temaslar, yalnızca sınırların yeniden tanımlanmasını değil; Kapadokya’nın giriş kapısı olan Kayseri ile birlikte daha büyük, güçlü ve bütüncül bir vizyonun inşa edilmesini hedefliyor. Ortak akıl ve güçlü iş birliğiyle hayata geçirilecek projeler, Kapadokya’yı uluslararası ölçekte daha görünür kılmayı amaçlıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: