Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz 2016’da birlik ve beraberlikle yoğrulan imanlı yüreklerin kahramanlık ruhunu eşsiz bir sergiyle sanata yansıttıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yürütülen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programlarının bu yılki temasının “Türkiye Geçilmez” olarak belirlenmesi vesilesiyle KAYMEK de 15 Temmuz ruhunu yansıtan sergiye, “15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi” adını vermiştir” dedi.
Sergide birbirinden önemli, el emeği göz nuru 47 eserin sergileneceğini ifade eden Büyükkılıç, şunları söyledi:
“Anadolu’yu yurt edindiğimiz, bu topraklar uğruna nice canlar verdiğimiz, şanlı tarihimizin dönüm noktaları olan ve dünya tarihine de iz bırakan Malazgirt, Miryokefalon, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve 15 Temmuz gibi zaferlerimizi kronolojik olarak işleyen ve belirlenen tema çerçevesinde çalışılan sanat eserleri, kahramanlarımızı, kahramanlıklarımızı ve mukaddes değerlerimizi yansıtmaktadır. Sergide 32 KAYMEK eğitmeninin, 2 KAYMEK kursiyerinin 26 el sanatları branşında icra ettikleri 41 eser ve KAYMEK tarafından düzenlenen ‘Sanata Yansıyan 15 Temmuz Resim ve El Sanatları’ yarışmasında 2 farklı kategoride dereceye giren 6 yarışmacının eserleri ile birlikte toplam 47 eser sergilenecektir. Sergi için, Kâğıt Rölyef, Maraş işi, Dekoratif El Sanatları, Boyutlu Çalışma, Filografi, Keçe, Hazır Giyim, Dövme Keçe, Kırkyama, El Nakışı, Kurdele Nakışı, Ev Tekstili, Cam Boyama, Yağlı Boya Resim, Kumaş Boyama, Tel Sarma, Hüsn-i Hat, Tezhip, Çini, Katı’ , Dekoratif Ahşap Boyama, İğne Oyası, Seramik Şekillendirme, Folyo Rölyef, Edirnekâri Kalemişi ve Elde Dokuma branşlarında eserler hazırlanmıştır.”
15 TEMMUZ’DA SAAT 13.30’DA KAYSERİ KALESİ İÇERİSİNDE
Başkan Büyükkılıç, eserlerde 15 Temmuz’un yanı sıra tarihi zaferlerimizin de yer alacağını belirterek, “Malazgirt Savaşı’nı işleyen 4 adet, Miryokefalon Savaşı’nı işleyen 2 adet, Çanakkale Savaşları’nı işleyen 6 adet, Sakarya Meydan Muharebesi’ni işleyen 2 adet, Başkomutanlık (Dumlupınar) Meydan Muharebesi’ni işleyen 7 adet, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü işleyen 13 adet, kahramanlarımızı ve kahramanlıklarımızı genel olarak işleyen 7 adet eserin yanı sıra, “Sanata Yansıyan 15 Temmuz Resim ve El Sanatları” yarışmasında dereceye giren 6 eserin bulunduğu sergi, 15 Temmuz’da saat 13.30’da Kayseri Kalesi içerisinde ziyarete açılacaktır” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Kayserilileri açılacak bu özel ve anlamlı sergiyi gezmeye davet etti.
.jpg)
Yorumlar
Kalan Karakter: