
“TESİSİMİZDE SİPARİŞLERE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ”
Çeşitli tahıl ürünlerini öğütmek için kullanılan 17 adet un değirmenlerini tekrar faaliyete geçirerek doğal ve katkısız un elde etmek istediklerini belirten Başkan Demir; “Özvatan’da 17 tane değirmen var ve bizde bu değirmenleri faaliyete geçirerek doğal un elde etmek istiyoruz. Çünkü bizim yufka üretim tesisimiz var ve orada 15-25 arasında kadın istihdamı sağladık ve siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz. Biraz önce ifade etmeye çalıştığım gibi hem orada istihdam sahaları oluşturarak insanlarımıza bir ekmek kapısı olsun hem de Özvatan’ın tanıtılması için böyle çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.
“GÜNLÜK BİN İLE BİN 500 ARASINDA ÜRETİMİMİZ VAR”
Günlük siparişlerde taleplere yetişemediklerini ifade eden Başkan Demir, ek vardiyalar konularak açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Üretim kapasitesini artırarak ihtiyaçlara cevap vermek istediklerini söyleyerek; “Günlük siparişlerimizi aslında bir aydan sonraya sipariş günü verebiliyoruz ancak günlük üretimimize yetişemiyoruz ancak gece vardiyalarını oluşturabilirsek bunu bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Günlük bin ile bin 500 arasında üretimimiz var bunu 2500-3 bin’e çıkarabilirsek o zaman ancak ihtiyaçlara cevap verebiliriz diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
ÖZVATANLI KADINLAR TESİSTEN MEMNUN
Yufka Üretim Tesisi’nde istihdamı sağlanan kadınlar, tesisisin Özvatan’a kazandırılarak kendilerine bir iş kapısı olmasından memnun olduklarını ifade ettiler. Tesiste sosyal bir ortam içinde olduklarını söyleyen çalışanlar, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’e nu tesis ile ev ekonomisine katkıda bulunmalarına fırsat verdiği için teşekkürlerini ilettiler.
Yorumlar
Kalan Karakter: