TEMİZLİK ÇALIŞANI KONSERE RENK KATTI
“BELEDİYELER KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ DE YAPAR”
Konser öncesi sahneye gelerek açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediyelerin yol, park, altyapı gibi faaliyetlerin yanında kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapması gerektiğinin altını çizerek, Talas Belediyesi olarak sergiden konferansa, tiyatrodan konserlere kadar her türlü sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
“GENÇLERE ‘BUDUNÇAR VAV AKADEMİSİ’ İLE ANADOLUYU ANLATACAĞIZ”
Daha sonra gençlere yönelik yürüttükleri çalışmalardan da söz eden Başkan Yalçın, gençlere Anadolu kültürünü anlatmak ve bu konuda eğitim vermek için ‘Budunçar Vav Nesli Akademisi’ ismiyle bir eğitim faaliyeti başlatacaklarını belirtti. Başkan Yalçın şunları söyledi: “‘Z’ kuşağı diye bir şey uydurdular, bizim gençlerimiz üzerinde tanımlama yapıyorlar. ‘Fikirleri vardır ama iş yapmaya kabiliyeti yoktur, öz güveni tamdır ama kişilik özellikleri asosyaldir’ diyerek bizim gençliğimizi yetersiz, kabiliyetsiz gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim gençliğimiz, hem eğlenmesini bilir hem çalışmasını bilir hem de 15 Temmuzdaki gibi devletini kurtarmasını bilir. Belediye olarak ayrıca bir eğitimle gençlerimizi eğitmemiz ve onlara bir donanım vermemiz gerekiyor. Ben de bu bakımdan ‘Budunçar Vav Nesli Akademisi’ni kurdum. Şimdi orada gerçek Anadolulu yetiştireceğiz. Bir ayağı Anadolu’da dururken diğer ayağı dünyayı dolaşacak.”
BAKAN YILDIZ’DAN BAŞKAN YALÇIN VE TALASLILARA TEŞEKKÜR
Başkan Yalçın’ın ardından sahneye gelerek konuşan önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkan Yalçın’ı seçen Talas halkına teşekkür etti. Başkan Yalçın’ın birçok alanda Talas’a hizmet ettiğini söyleyen Bakan Yılzdız, “Ben sizlere teşekkür ediyorum. Böylesine güzel çalışan, istikbal vadeden başkanımızın Talas’taki hizmetlerine şahit olduk. Kendimizden daha çok sevdiğimiz gençlerimize daha güzel bir Talas bırakmak için çalışan, başkanımıza teşekkür ederim.” dedi.
Türkülere geçmeden önce Başkan Yalçın’a teşekkür eden Sanatçı İsmail Altunsaray da “Bu güzel geceyi organize eden Sayın Başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra Sanatçı Altunsaray’a çiçek takdimiyle başlayan konser, birbirinden güzel türkülerle devam etti.

Yorumlar
Kalan Karakter: