Bakanlık ekiplerinin yaptığı incelemelerde, “Tam Yağlı Yoğurt” adıyla satışa sunulan ürünün yağ oranının mevzuatta belirtilen seviyenin altında olduğu tespit edildi. Hileli ürünün “Mandırella” markasıyla piyasaya sürüldüğü kamuoyuna duyuruldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmalar düzenli olarak vatandaşlarla paylaşılıyor. Daha önce yayımlanan listelerde Kayseri’den sucuk, peynir ve baharat ürünlerinde yapılan hileler de yer almıştı. Son güncellenen listede ise yoğurt ürününde yapılan bu usulsüzlük dikkat çekti.
Bakanlık yetkilileri, vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken etiket bilgilerine dikkat etmeleri ve resmi kaynaklardan yayımlanan taklit ve tağşiş listelerini takip etmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Kalan Karakter: