Süper Lig lideri Trabzonspor , Süper Lig'in 27. haftasında Kayserispor'u ağırladı. 10 maçlık yenilmezlik, 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Abdullah Avcı yönetimindeki Karadeniz devi, taraftar desteğini arkasına alarak çıktığı Sarı-Kırmızılılar karşısında ilk yarı şoku yaşadı. Son 10 maçında sadece 1 kez kaybeden Hikmet Karaman'lı Kayserispor, 19'da Thiam'la ağları sarstı ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 5 dakika sonra yani 24'te Sarı-Kırmızılılar golcüsü Mario Gavronic'le skoru 1-0 yaptı. 45+1'de ise ilk yarının skorunu Mame Thiam belirledi ve Kayseri soyunma odasına 2-0 önde gitti.
İkinci yarıya 'Fırtına' gibi başladı
Hınca hınç dolu olan Medical Park Stadyumu'nda ilk yarıyı geride kapatan Trabzonspor ikinci yarıya 'Fırtına' gibi başladı. 49'da Edin Visca farkı 1'e indirdi, 55'te Bruno Peres direğe takıldı. 59'da ikinci yarının hemen başında oyuna dahil olan Djaniny sahneye çıktı ve mücadeleye 2-2'lik beraberliği getirdi.
VAR'a gitti, penaltıyı verdi
Bu dakikanın ardından oldukça havaya giren Bordo-Mavililer 64'te bir kez daha direğe takıldı! Abdülkadir Ömür'ün şutu direkten oyun alanına döndü. Fırtına tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenirken, Kayseri 80'de Thiam'la gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Son bölüm oldukça heyecanlı geçerken, 90+5'te Yusuf Erdoğan ceza sahası dışından vurdu, top ceza alanı içinde Mert Çetin'e çarptı. Hakem Erkan Özdamar, VAR'da pozisyonu izledi, 'el var' dedi ve penaltıyı verdi. Beyaz noktaya Nwakaeme gitti, Nijeryalı futbolcu hata yapmadı ve Trabzonspor'a 3 puanı getiren o golü attı: 3-2.
5 maçtır kazanıyor
Bu sonuçla müthiş bir geri dönüşe imza atarak puanını 66 yapan Trabzonspor'un galibiyet serisi 5'e, yenilmezlik serisi de 11 maça çıktı. Kayserispor ise 38 puanda kaldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: