Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve Alo 144 Engelli çağrı hattı aracılığı ile Adana düzeyinde aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulduğunu belirten Müdür Nevzat Özer, Alo 183 Sosyal Destek hattı ve Alo 144 Engelli çağrı merkezi çalışanları ile kurumlarını denetlediklerini söyledi.
“ACİL MÜDAHALE EKİBİMİZ VAKAYI DEĞERLENDİRİYOR “
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer; “ Alo 183 Sosyal Yardımlaşma ve çağrı merkezi başta olmak üzere Müdürlüğümüze bağlı kurumları denetledik. Çağrı merekleri ve kurumlarımızın çalıştıklarına her zamanki gibi şahit olduk. Çağrı merkezimiz de İhmal, istismar ve şiddet vakaları veya töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için tedbir mahiyetindeki ihbarlar da alınmakta, durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak vakanın bulunduğu ilde görevli Acil Müdahale Ekip Sorumlusuna veya kolluk kuvvetlerine bildirilmektedir. Acil Müdahale Ekibi vakayı değerlendirmekte, gerekli durumlarda emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon sağlayarak, en kısa zamanda müdahale edilmesi sağlanmaktadır “ dedi.
“ÇAĞRI MERKEZİMİZ 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR “
Alo 183 Hattı 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğine dikkat çeken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer; “ Alo 183 Hattına yurt içinden yapılan aramalar ücretsizdir. Kürtçe ve Arapça bilen personel bu dillerde gelen çağrıları cevaplamaktadır. Alo 183 Hattına işaret dili bilen personel görevlendirilerek, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızla, 3G uyumlu telefonlar ile hafta içi 08:00 – 24:00 saatleri arasında, Cumartesi günleri ise 08:00-17:00 saatleri arasında 0 549 381 0 183 nolu hat üzerinden görüntülü görüşme yapılabilmektedir. Alo 183 hattına internet tabanlı mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olmak üzere 0 501 183 0 183 nolu hat üzerinden ulaşılabilmektedir “ diye konuştu.
“ FELSEFESMİZ DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ OLMAK “
Devletin gören gözü olmak, tutan eli olmak, gülümseyen yüzü olmaları için çalışma arkadaşlarımıza bu konuda görüşlerimi yansıtıyorum. Bu konuda geçen sürede önemli gelişmelerin olduğuna çok şahit oldum. Devletin gözü, Tutan eli, gülümseyen yüzünü ben ve tüm mesai arkadaşlarım uygulamak zorundayız. Bu felsefemizin bir ekonomik getirisi olmaya bilir ancak manevi açıdan bizlere emanet insanlar üzerindeki etkisi tarif edilemez bir değer katmaktadır “ açıklamasında bulundu.
ÖZEL HABER FOTO Remzi Yıldırım gastepress.com
Yorumlar
Kalan Karakter: