'KAYGININ YÜKSEK OLMASI SINAVLARDA BAŞARISIZLIĞA NEDEN OLUR'
Gelecek kaygısının öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Taştekin, "Gelecek kaygısını takıntı haline getiren öğrenciler için sınavlar, kaygı ve stres kaynağıdır. Olumsuz sonuçlarla karşılaşan öğrenci sınav kaygısına gösterdiği direnci bir süre sonra ‘kaçma yöntemine’ başvurarak halletmeye çalışır. Ancak hayat boyu bazı durum ve olaylar karşısında duyulan kaygının her zaman olumsuz etkileri ortaya çıkmaz. Belli bir düzeydeki kaygı motive ediciyken, kaygı düzeyinin kontrol edilemeyen ve yüksek olması sınavlarda başarısızlığa neden olur" şeklinde konuştu.
'GÜNLÜK 7-8 SAAT UYUMA KONUSUNDA KENDİNİZİ PROGRAMLAYIN'
Sınav kaygısını kontrol edebilmek için önerilerde bulunan psikolog Taştekin, "Sınava düzenli olarak yeterince çalışma konusunda kendinizi motive edin. Sınav öncesinde sizi mutlu edecek sevdiğiniz yararlı besinler tüketin. Sınav konusunda olumsuz düşünceleriniz yoğunsa spor yapın. Uykunuz düzenli olsun, günlük 7-8 saat uyuma konusunda kendinizi programlayın. Sevilen kişilerle boş zamanlarda iletişimde olun ve onlarla vakit geçirin. Motivasyon sağlayıcı hobileriniz varsa kesinlikle yapın" dedi.
'SINAV GÜNÜ EN RAHAT KIYAFETLERİ TERCİH EDİN'
Sınav günü ne yapılması gerekenleri de sıralayan Taştekin, "Son ana kadar ders çalışmayın, sınavdan önce gevşeme yöntemlerini uygulayın. Sınav yerini bir gün önceden görün. Sınav günü yanınıza alacağınız eşyaları bir gün önceden hazırlayın. Sınav günü en rahat kıyafetleri tercih edin. Dar ve hava almayan kıyafetleri yerine pamuklu terletmeyen ve bol giysiler giyin. Sınava günü erkenden yola çıkın, kendinize inanın ve güvenin" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: