Demokrat Parti Talas İlçe Başkanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Serdar Gökhan Çiçek, 12. yüzyılda başlayan ve resmi olarak 1944 yılında tanımlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili onlarca yıldır bir aşı geliştirilemediğini belirterek şunları söyledi:
“12. yüzyılda başlayan ve resmi olarak 1944 yılında ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili onlarca yıldır bir aşı geliştirilemedi.
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yer alan açıklamayı da paylaşıyorum sizinle. Bu utanç bize yeter…
“İnkübasyon süresi, kene tutunmasından sonra genellikle 1-3 gün, en fazla 9 gün olabilir. Enfekte kan, vücut sıvısı ve diğer dokularla temas sonrasında 5-6 gün; en fazla ise 13 gün olabilmektedir.
Hastalığın tedavisinin esasını destek tedavisi seçenekleri oluşturur. Bugün için hastalıktan korunmaya yönelik etkinliği kanıtlanmış bir aşı veya etkene özel bir ilaç bulunmamaktadır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: