Seda Karakaya, üniversite eğitimi için araştırma yaparken Talas Belediyesi'nin sunduğu bu hizmetle karşılaştığını ve büyük bir sevinç yaşadığını belirtti. Geçen sene aracının bozulmasıyla yaşadığı stresi anlatan Karakaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve atölye çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Karakaya, "Arabalarımızı tamir etmekle kalmıyor, bize özgürlüğümüzü veriyorlar, bize ellerimizi ayaklarımızı geri veriyorlar. Bu yapılan en büyük hizmet." şeklinde konuştu.
Atölye çalışanı Şeref Özel ise, engelli araçları için geliştirdikleri sistemler hakkında bilgi verdi. Özel, engellilerin yanına çağrılabilen uzaktan kumandalı refakatçi kumandası ve güneş paneliyle şarj olan araç gibi yenilikçi çözümler sunduklarını ifade etti. Ayrıca, mobil araçlarıyla engellilerin evlerine gidip araçlarını yerinde tamir ettiklerini ve büyük arızaları olan araçların atölyeye alınıp tamir edildikten sonra tekrar evlerine teslim edildiğini belirtti.
Talas Belediyesi Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, faaliyete geçtiği günden bu yana toplam 1294 engelli aracını tamir etmiş durumda. İlk etapta Talas'ta yaşayan engellilere yönelik olarak açılan ünite, zaman içerisinde hem Kayseri merkez ilçeleri hem de uzak ilçelerden de talep almaya başladı. Türkiye genelinde benzer bir hizmetin olmadığı ünite, zaman zaman il dışından da talepler alıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: