Tarihi kaya oyma sarnıç içerisinde hizmet veren galeri, hem doğal serinliği hem de tarihi atmosferiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Talas Belediyesi tarafından 19 Mart 2024 tarihinde Kiçiköy Mahallesi'ndeki Osmanlı Kültür Sokağı girişinde hizmete açılan Su Medeniyetleri Galerisi, özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi ağırlıyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın öncülüğünde yürütülen çalışmalarla gün yüzüne çıkarılan yaklaşık 2 bin yıllık kaya oyma sarnıç, bugün kültür ve turizmin önemli duraklarından biri haline geldi.
37 kilometre uzaklıktaki Erciyes Dağı'ndan gelen doğal suyun dolaştığı galeride ziyaretçiler, tarihi atmosfer eşliğinde serinleme imkânı buluyor. Yaklaşık bin metrekarelik alana sahip galeride su ve su medeniyetine ilişkin çok sayıda obje, fotoğraf, metin ve tarihi materyal sergilenirken, mekân yaz-kış yaklaşık 21 derece sabit sıcaklığıyla ziyaretçilerine ferah bir ortam sunuyor.

Talas Su Medeniyetleri Galerisi'ni 2026 yılının ilk 6 ayında 12 bin 710 kişi ziyaret etti. Galeri, açıldığı 19 Mart 2024 tarihinden bugüne kadar ise toplam 195 bin 710 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak Talas'ın en çok ilgi gören kültürel destinasyonlarından biri olmayı sürdürdü.
Özellikle aşırı sıcakların etkili olduğu bu günlerde ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, Su Medeniyetleri Galerisi hem tarih hem de serinlik arayan vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: