Mevcut sistemde trafik ışıklarının sabit sürelerle çalıştığını ve bu durumun trafik yoğunluğu farklarını göz ardı ettiğini belirten Yıldız, önerdiği yeni sistemle bu sorunun önüne geçilebileceğini ifade etti. Yıldız, “Trafik ışıklarına yerleştirilecek sensörler sayesinde, yoğunluğun fazla olduğu yönlerde yeşil ışığın süresi uzayacak; yoğunluğun az olduğu yönlerde ise süre kısalacak. Böylece trafik daha verimli bir şekilde akacak,” dedi.
Yıldız, Kayseri gibi hızla büyüyen şehirlerde akıllı trafik sistemlerine geçmenin artık bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekerek, “Bu sistem sayesinde hem zaman kaybı önlenecek hem de trafikte oluşan stres azalacak. Vatandaşlarımız daha konforlu ve hızlı bir şehir içi ulaşım deneyimi yaşayacak,” şeklinde konuştu.
Ayrıca bu tür teknolojik çözümlerin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, çağdaş ulaşım uygulamalarının şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: