Yüzün üzerinde akademisyenin Develi, Aşık Seyrani ve Türk Kültürü hakkında bilimsel tebliğler sunacağı kongrenin açılış programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi Kaymakamı Sinan Aslan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, panelist akademisyenler ve Develililer de büyük katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra ev sahibi olarak Cabbar Başkan kısa bir selamlama konuşması yaparak kongrenin amacı hakkında özet bilgiler verdi. Develi Kaymakamı Sinan Aslan’ın da selamlama konuşmasının ardından kongreye destek veren Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesinin rektörleri de kongreyle ilgili düşüncelerini belirten sunumlar yaptılar.
Konuşmasına Kayseri’nin ilçeleri denince ilk akla nüfusu ve sahip olduğu potansiyelleriyle Develi geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Develimizin en önemli simgesi olan Aşık Seyrani’yi de barındıran böylesi büyük bir organizasyona imza attığı için Cabbar Başkanımı tebrik ediyor, kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Özbekistan temalı fotoğraf sergisi ise kongre boyunca katılımcıların ziyaretine açıldı. Sunumların ardından Suriye Türkmenlerinden sanatçı Adil Şan sahne aldı. Kahramanlık türküleri ve şiirlerle kongreye renk katan konser sonrası Kayseri Olgunlaşma Enstitüsünün organizasyonuyla Ahilik ve Selçuklu Kıyafetlerinin sahne sunumu yapıldı. Açılış programı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: