Kayseriolay.com'dan Gazeteci Cafer Zengin'in haberine göre haberine göre İsmail Tamer yaptığı açıklamada “Bazı arkadaşlarımızın enaniyetleri yükseldi, bu net” ifadelerini kulandı.
“Bazı Arkadaşlarımızın Enaniyetleri Yükseldi”
AK Parti’nin oy kaybıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan İsmail Tamer, “Bazı arkadaşlarımızın enaniyetleri yükseldi, bu net” diyerek parti içindeki bencillik ve çıkar çatışmalarının, oy kaybının başlıca sebeplerinden biri olduğunu belirtti. Tamer, enaniyetin, “Kişinin kendisini ve çıkarlarını başkalarınınkinden üstün tutması, bencillik etmesi” anlamına geldiğine dikkat çekti.
Tamer, özellikle son dönemde partideki bazı isimlerin kendi çıkarlarını ön plana çıkararak, halkla olan bağlarını zayıflattığını ifade etti. “Evet, emekliler, EYT’liler ve diğer toplumsal grupların etkisi oldu, ancak bizde o benlik durumu bazı arkadaşlarımızda fazla öne çıkmış oldu. Bu kesinlikle böyleydi. Sonuçta, oylarımız düştü” dedi.
Teşhis Önemli, Tedavi İse Ardından Gelmeli
Tamer, partideki sorunları çözmeden önce doğru teşhis koymanın önemine değindi. “Önce teşhisi koyacaksınız ki tedavide başarı elde edebilesiniz. Teşhis tedavinin yarısıdır” diyen Tamer, partisinin bu konuda önemli bir yenilenme sürecine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Yenilenme ve Halkla İç İçe Olunması Gerekiyor
AK Parti içindeki yenilenmeye dikkat çeken Tamer, “Kongrelerde yenilenme olduğu sürece, ilk günkü aşkla devam edileceği kanısındayım” diyerek, partililerinin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, halkla iç içe olmanın, partiye olan güveni arttıracağını belirterek, bu konuda özellikle yerel düzeydeki partililere uyarılarda bulundu.
Tamer'in açıklamaları, partinin geleceği ve oy kayıplarının sebepleri konusunda önemli bir tartışma başlattı.
Yorumlar
Kalan Karakter: