Ağaşe, yazısında 80’li ve 90’lı yıllara damga vuran “makam ve üniforma zehirlenmesi” kavramına dikkat çekerek, devlet adına görev yapan bazı isimlerin halktan kopmasının özellikle Güneydoğu’da derin yaralar açtığını vurguladı. O yıllarda devletin şefkat yüzünü göremeyen halkın yaşadığı kırgınlıkların, bugün hâlâ hafızalarda tazeliğini koruduğunu ifade etti.
Bu karanlık tabloya karşılık istisna olan devlet adamlarını da hatırlatan Ağaşe, Erzincan Valiliği döneminde halkla iç içe bir yönetim anlayışı sergileyen merhum Recep Yazıcıoğlu’nu örnek gösterdi. Yazıcıoğlu’nun “sırça köşklerde” değil, halkın arasında olmayı tercih eden devletli duruşuna dikkat çekti.
Ardından Diyarbakır’da devletle halk arasında güçlü bir köprü kurmayı başaran merhum Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı anan Ağaşe, Okkan’ın sergilediği insan odaklı yaklaşımın hafızalarda silinmez bir iz bıraktığını belirterek, “İkisinin de mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Yazının devamında Kayseri’nin son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarla Türkiye gündeminde üst sıralarda yer aldığını belirten Ağaşe, özellikle masaj salonlarına yönelik operasyonlar ile eczacılara yönelik büyük çaplı soruşturmaların kamuoyunda geniş yankı uyandırdığını vurguladı.
İlaç yolsuzluğu ve SGK’yı milyonlarca lira zarara uğratan suç ağlarının, Kayseri Emniyet Müdürü Atanur Aydın öncülüğünde KOM Şube ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla ortaya çıkarıldığını ifade eden Ağaşe, masaj çetelerine yönelik operasyonlarda da birçok iş insanının deşifre edildiğini, uygunsuz faaliyet yürüten işletmelere yönelik kararlı adımlar atıldığını yazdı.

Ağaşe, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Emniyet Müdürü Atanur Aydın arasındaki güçlü uyumun, şehri daha huzurlu ve güvenli bir noktaya taşıdığını belirterek, bu iş birliğinin Kayseri’de ciddi bir güven iklimi oluşturduğunu dile getirdi.
Yıllar önce yolunun Afyonkarahisar’a düştüğünü anlatan Ağaşe, sadece iki gün kaldığı şehirde dahi Vali Gökmen Çiçek’in bıraktığı derin etkiye tanıklık ettiğini yazdı. Çiçek’in Kayseri’ye tayininin ardından koca bir şehrin onu gözyaşlarıyla uğurladığını aktaran Ağaşe, dinlediği her hikâyenin kendisinde hayranlık uyandırdığını ifade etti.
Vali Çiçek’in, Afyonkarahisar’da hayata geçirdiği projelerle şehrin enerjisini değiştirdiğini, halkın yüreğine dokunan bir yönetim anlayışı sergilediğini vurgulayan Ağaşe, bu tür bir gönül bağının geçmişte neredeyse hayal bile edilemeyecek bir durum olduğunun altını çizdi.
Aynı sevgi ve sahiplenme duygusunu Kayseri sokaklarında da gördüğünü yazan Ağaşe, bir kişinin, birçok siyasetçinin başaramadığı şekilde halkın gönlünde yer edinmesinin alkışlanacak bir başarı olduğunu belirtti.
Merakının artması üzerine Vali Gökmen Çiçek’ten randevu alarak makamında ziyaret ettiğini aktaran Ağaşe, karşılaştığı samimiyetin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Çiçek’in makam koltuğu yerine misafir koltuklarını tercih etmesi, yazıya “devletli ama mesafesiz” bir portre olarak yansıdı.
Ziyaret sırasında Çiçek’in büyük bir heyecanla anlattığı projelerin başında ERVA Spor Okulları yer aldı. Ağaşe, 7-13 yaş arası yaklaşık 16 bin çocuğun ücretsiz ve lisanslı spor eğitimi aldığı bu projenin, devlet kasasından tek kuruş çıkmadan, STK’ların desteğiyle hayata geçirildiğini vurguladı.
ERVA’nın sadece sportif başarıyı değil; disiplin, özgüven, kardeşlik ve saygı gibi değerleri esas alan bir gençlik hareketine dönüştüğünü belirten Ağaşe, “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” sloganıyla yürütülen projenin yılın 365 günü faaliyet gösterdiğini aktardı.
Çiçek’in anlattığı bir diğer önemli proje ise Gökyüzü Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (GÖKTİM) Akademi oldu. Bu projeyle teknolojiye ilgi duyan ortaokul ve lise öğrencilerinin yapay zekâ, robotik kodlama, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda proje temelli eğitim aldığını ifade eden Ağaşe, Kayseri’nin geleceğine yapılan bu yatırımın önemine dikkat çekti.
Ziyaret sonrası yaşanan küçük ama anlamı büyük bir detayı da paylaşan Ağaşe, valilikteyken 5-7 yaşlarında çocukların aileleriyle birlikte Vali Gökmen Çiçek’i görmek için geldiğini öğrendiğinde duygulandığını yazdı. Basın Müdürü’nün, “Aileler çocuklarıyla birlikte sık sık ziyarete geliyor. Sayın Valimiz halktan gelen ziyaretçileri çok önemsiyor” sözleri, yazının en dokunaklı anlarından biri oldu.
“Çok duygulandım. Sözün bittiği yerdi” ifadeleriyle o anı anlatan Ağaşe, devletin sıcak ve insan yüzünü orada bir kez daha gördüğünü belirtti.
Yazısının sonunda 90’lı yıllarda Güneydoğu’da yaşadığı çarpıcı bir anıyı paylaşan Ağaşe, halkı ezen, korkutan ve devletten uzaklaştıran anlayışın nasıl derin kırgınlıklara yol açtığını gözler önüne serdi.
Bu anıdan yola çıkarak çarpıcı bir soruyla yazısını noktalayan Ağaşe, şu ifadeleri kullandı:
“Düşünsenize, 90’lı yıllarda Güneydoğu’daki valiler Gökmen Çiçek gibi, emniyet müdürleri Atanur Aydın gibi olsaydı…
Ne terör olurdu ne de başka acılar. Bolca kardeşlik, güven ve insanca yaşamak olurdu.”
Gazeteci Çetin Ağaşe, yazısını, “Gökmen Çiçek gibi devlet adamlarına dört elle sahip çıkmalı, kıymetlerini bilmeliyiz” çağrısıyla tamamladı.
Gazeteci Çetin Ağaşe'nin Dirilişpostası Gazetesindeki Yazısının Tamamını Okumak İçin TIKLAYIN
Yorumlar
Kalan Karakter: