Karara göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Ankara İl Jandarma Komutanlığı görevine getirildi. Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya ise Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına atandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına ise Jandarma Genel Komutanlığı Destek Kıt'alar Grup Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Özer getirildi. Öte yandan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Ali Doğan, Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındı.
TUSAŞ Saldırısı Sonrası Gündeme Gelmişti
Tümgeneral Recep Yalçınkaya, geçtiğimiz dönemde TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından güvenlik ihmali iddialarıyla gündeme gelmişti. Saldırının jandarma sorumluluk sahasında gerçekleşmesi nedeniyle Yalçınkaya’nın görevden alınacağı yönündeki iddialar bir süredir Ankara kulislerinde konuşuluyordu.
Yorumlar
Kalan Karakter: