Olay, Kayseri’de meydana geldi. İddiaya göre S.S., evlenme teklifini kabul etmeyen eski komşusu F.A.’yı parkta tabancayla vurarak yaraladı. Saldırının ardından kaçan S.S., daha sonra bir tuhafiyede alışveriş yaparken yakalanarak gözaltına alındı.
Davaya ilişkin karar duruşması Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık S.S., avukatı ve müşteki F.A.’nın avukatı katıldı. Müşteki avukatı, sanığın öne sürdüğü iddiaların ispatlanamadığını belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Savunmasında F.A. ile bir yılı aşkın süre birlikte olduklarını öne süren S.S., müştekinin kendisine ait görüntüleri izinsiz şekilde çekip internete yüklediğini iddia etti.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda sanık S.S.’yi “öldürmeye teşebbüs” suçundan 10 yıl, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırarak toplamda 14 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: