Olay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen raylı sistemin Cumhuriyet Meydanı İstasyonu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kulaklıkla müzik dinleyerek istasyonun karşısına geçmeye çalışan genç yolcu, yaklaşan tramvayı fark etmedi. Durumu fark eden görevli güvenlik personeli, hızlı refleksiyle genci durdurarak raylara girmesini engelledi.
Ulaşım A.Ş.’den yapılan açıklamada, yaşanan olayın tüm vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliğinde olduğu belirtilerek, “Güvenlik görevlisi arkadaşımıza dikkati ve sorumluluk bilinci için teşekkür ediyoruz. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta, tüm yolcularımızın raylı sistemlerde daha bilinçli hareket etmesidir” denildi.
Vatandaşlara Güvenlik Uyarısı
Açıklamada, güvenli geçiş konusunda vatandaşlara şu uyarılar yapıldı:
-
Lütfen yalnızca yaya geçitlerini kullanın.
-
Karşıya geçerken her iki yönü de mutlaka kontrol edin.
-
Kulaklık kullanırken çevrenizde olup biteni duyamayabileceğinizi unutmayın.
-
Raylı sistemlerde güvenlik herkesin önceliği olmalı.
Ulaşım A.Ş., şehir içi ulaşımın güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgularken, vatandaşlardan da bireysel sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: