"YABANCI SINIRLAMASI KENDİLİĞİNDEN GELECEK"
Kulüplerin bütçe daralmasına gideceğini söyleyerek ona göre transfer yapacaklarını söyleyen Erol Bedir, bunun da yabancı futbolcu sınırlamasını getireceğini söyledi. Bedir "Yapılandırmadan sonra kulüplere gelen paranın bir bölümü otomatik olarak borca gidecek. Kulüpler borçlanma da yapamayacak. Bu nedenle ya ellerindeki futbolculara o kadar paraya ikna etmeye çalışacak ya da daha az maliyetli futbolcu transfer edecek. Herkes aynı yapacağı için rekabette sıkıntı olmayacak. Pahalı futbolcu alınamayacak, borçlanamayacak. Borcu arttıran ya da yükümlülüğe uyulmazsa federasyon puan silme, liga almama gibi yaptırımlar uygulayabilecek" ifadelerini kullandı.
"KULÜP YETKİLİLERİ SORUMLU TUTULMALI"
Kulüplerin yetkililerinin yapılan borçlanmadan sorumlu tutulması gerektiğini kaydeden Bedir, "Kulüplerin borcu yapılandırıldıktan sonra kurallara uymayan kulüp başkanları ve yetkililer de sorumlu tutulmalı. Başkan dahil yöneticiler müteselsil olmalıdır. Kulüp başkanı kefil olup bu borçtan sorumlu olsun. Yoksa borçlanmaya devam eder sonra bırakır gider, takım zarar görür. Bu bakımdan onunda konulması lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa arenasında mücadele edecek olan takımların lisanslama yetkisini de istedi. TFF, 28 Şubat'a kadar süre istemişti; ama UEFA 15 Mart'a kadar süre verdi. UEFA her yetkiyi TFF'ye verdi, kendisi sadece denetleyici oldu. Türkiye Bankalar Birliği'nin çalışması hazır. Hazine ve Maliye Bakanımızdan randevu istedik. O tamam dedikten sonra imzalar atılıp bu iş tamamlanacak. O zaman ne olacak? Eğer, borçlar yapılandırılırsa takımların hemen hemen hepsinin futbol piyasasına borcu kalmayacak. Transfer nedeniyle takıma ya da futbolcuya borcu kalmıyor. 15 Mart Milat olacak. Eğer biz bunları tamamlayamazsak iş gelecek sezona kalacak. Gelecek sezona kalması demek hemen hemen her kulübümüzün Avrupa kupalarına gidememesi ve borçlanan kulüplerin yetkililerinin gitmesi demektir. Şuan takımlarımızda bulunan yabancılara aldıklarının yarısını vereceğini söylersek durmazlar. Bana belli bir bütçe verilince ben mecbur alt yapıdan sporcu yetiştirmek zorunda kalacağım. İsterse yabancı alabilme sayısı 24 olsun" şeklinde konuştu.
Bu yasa ile önümüzdeki sene ile birlikte yabancı sayısının hızla düşeceğini savunan Bedir, "Sadece mali sınırlamaları getirdiğimiz zaman yerlilerin sayısı direkt artacaktır. İsim vermeyim bir takımımız maliyetli diye yabancı isimlerle yollarını ayırdı. Alt yapıdan çıkarttıkları futbolcular çatır çatır oynuyor. Biz diğer rakip takımlarla rekabet edebilme adına gençleri kadroya koyamıyorduk. Ekonomik neden devreye girince herkes alt yapıya biz de Karpuzatan Tesisleri'mize daha fazla bakacağız" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: