
‘ZOR DURUMDAYIZ’
Yaşanan olayla ilgili konuşan 9. Bölge Kayseri Gözlükçüler ve Optisyenler Odası Genel Sekreteri Ahmet Bacanak, “Buradaki genel sıkıntı, burada daha önceden var olan hastanenin, Şehir Hastanesi ile birlikte işlevini kaybetmesi oldu. Daha doğrusu buranın Göz Hastanesi olarak görev yapmaması. Bu bölgede yaklaşık 28 tane gözlükçü arkadaşımız bulunuyor. Dolayısıyla pandemiyle beraber gözlük reçetesi çıkması konusunda azalma olmasıyla beraber buranında göz hastanesi olarak değil de farklı bir şekilde yapılanması nedeniyle mağduriyet oluştu. Zaten pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntı ortadayken, devletin bu arada biraz daha anlayış göstermesini ve ayrıca burayı asli haline döndürmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Konuyla ilgili yetkili mercilerle görüşmek istediklerini kaydeden Bacanak, “Bu konuda gerekli mercilere başvurularımız oldu. Henüz geri dönüş alamadık. Yani burada reçete çıkacak ki ticaret olacak. Burada ticaret olursa herke mutlu olacak. Buradaki gözlükçülerin en büyük sıkıntısı, burada reçete dönmüyor. Temel talebimiz buranın asli şekli olan göz hastanesine geri döndürülmesi” ifadelerini kullandı.

‘MAĞDUR OLDUK’
Gözlük esnafı Metin Oğurlu ise, “Biz bu işletmeyi burada Göz Hastanesi var diye aldık. Başlangıçta buradaki esnaf burası göz hastanesi olacak dedi. Bizim ekmeğimiz göz hastanesinden çıkan reçeteye bağlı. Daha sonra Devlet Hastanesi’ne geçti oradan sonrada Şehir Hastanesine geçince bizde burada işimizden dolayı mağdur olduk. Şuan burada çok gözlükçü esnafı bulunuyor. Burada çalıştırdığımız elemanlarımız var. Hepsinin maaşı buradaki gelire bağlı. Biz burada kiracı değil mülk sahibiyiz ve buraya ciddi bir yatırım yaptık. Bu konuda ise ciddi bir mağduriyetimiz söz konusu. Yetkililerden talibimiz özellikle pandemi sürecinde devlet hastanelerinin göz bölümünde ciddi bir hasta bakımı yok. Bu süreçte buranın tekrar göz hastanesi olarak açılması ve vatandaşında buradan istifade etmesidir” şeklinde konuştu.
‘BURADA MAKSADIMIZ TİCARET YAPMAK’
Esnaf Ömer Mutlu da, “Bizim buradaki genel sıkıntımız, diğer meslektaşlarımın da dediği gibi biz buraya bir yatırım yaptık. Yatırım yapmaktaki maksadımız ticaret yapmak. Çevremize ve ülkemize bir şekilde istihdam ya da vergi olarak fayda sağlamaktı. Biz burayı ilk aldığımızda burası özel bir göz merkeziydi. Buraya yatırım yapma sebebimizde budur. Daha sonra malum sebeplerden dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Sonrasında üniversiteye bağlı göz polikliniği olarak burası çalışıyordu. En sonda burası tamamen kapandı ve şuan sağlık bakanlığına bağlı sosyal tesis olarak geçiyor. Burası için devlet büyüklerinden isteğimiz; Buranın aslına uygun bir şekilde yapılıp, bizlere bu pandemi sürecinde ve geçtiğimiz zorlu ekonomik süreçlerde destek olmalarıdır. Yani bu hastanenin var olması ile birlikte yüksek paralarla alınan dükkanların işlevsiz hale gelmesi gözlükçüler arasında mağduriyet doğruyor. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini talepediyoruz.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: