KAYÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, finale kalan 9 üniversite öğrencisi hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler ödüllerine kavuşurken, programa akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gıda sektörünün hayati önemine dikkat çekerek, “Pandemide de depremde de yeme-içme ihtiyacı hiç bitmedi. Buna rağmen dünyada ciddi bir israf var. Bir yanda açlık, diğer yanda obeziteyle mücadele ediliyor. Bizim kültürümüzde bu dengeyi sağlayacak bilgi birikimi mevcut” dedi.

KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa ise konuşmasında küresel ölçekte yaşanan kaynak adaletsizliğine vurgu yaptı. İsrafın insan eliyle oluştuğunu belirten Karamustafa, dünyadaki açlık sorununun temelinde kaynakların dengesiz kullanımı ve bencillik olduğunu ifade etti.

Programa ayrıca Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Malkoçoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Yarışma, genç şef adaylarının sürdürülebilir mutfak anlayışını benimsemeleri ve sıfır atık bilincini yaymaları açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: