Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda kent genelinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda çok sayıda kural ihlali belirlendi.
“Ters yönde seyreden araç” ihbarı üzerine yapılan incelemede, ilgili araç ve sürücüsü sivil trafik ekiplerince tespit edildi. Sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında 11 bin 629 TL idari para cezası kesildi.
“Tomarza istikametinde ters yönde ilerleyen araç” ihbarına konu olan başka bir araç da ekiplerce belirlenirken, sürücüsüne 1.246 TL cezai işlem uygulandı.
“Osman Ulubaş İlkokulu önünde hayasızca hareketler” ihbarı üzerine yapılan çalışmada ise Z.P. (36) isimli şahıs yakalandı. Sürücüye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 47 bin 447 TL idari para cezası uygulanırken, sürücü belgesine 2 yıl süreyle el konuldu. Ayrıca şahıs hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı ve aracı trafikten men edildi.
Yetkililer, trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlara karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: