Jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda toplam 59 şüpheli gözaltına alındı.
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, gözaltına alınan şüphelilerden 34'ü tutuklanırken, 25 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
9 aylık döneme ait hesap hareketleri incelenen şüphelilerin, toplam 22 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştığı tespit edildi. Şüphelilerin internet siteleri üzerinden yasa dışı bahis oynattıkları ve bu yolla elde edilen gelirlerle yasa dışı para transferlerine aracılık ettikleri belirlendi.
Operasyonlar, Mersin merkezli olmak üzere Sivas, Bursa, İstanbul, Adana ve Manisa illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.
Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla yürüten Mersin Valiliği, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve görev alan tüm jandarma personelini tebrik etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: