Olay, Ulubey ilçesi Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, eve ulaştıkları sırada bahçeden açılan ateşle karşılaştı. Pompalı tüfekle gerçekleştirilen saldırıda polis memurları İ.Ş. ile E.E.A. yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polisler, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Saldırının ardından kaçan şüphelinin E.R. (40) olduğu tespit edildi. İlçe genelinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, şüphelinin yakalanması için polis ekipleri dron destekli arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu şüphelinin ilçe merkezindeki metruk bir binada saklandığı belirlendi.
Polis ekiplerinin çevreyi kuşatmasının ardından şüphelinin yeniden ateş açtığı öğrenildi. Bunun üzerine bölgeye özel harekât ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrası yapılan ikna çalışmaları sonucu şüpheli teslim olarak gözaltına alındı.

Vali Kartal: “Menfur bir saldırı yaşadık”
Uşak Valisi Serdar Kartal, olayın ardından Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Vali Kartal, saldırıyı “menfur” olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Ulubey ilçemizde menfur bir saldırı yaşadık. Aile içi şiddetle ilgili şikayete giden polis arkadaşlarımıza, saldırgan bir şahıs tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız ise bacağından yaralandı ve taburcu edilerek evinde istirahate alındı. Saldırgan şahıs özel harekât ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi.”
Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: