YAVRULARIMIZ ALLAH’A EMANET!
Demircan paylaşımında, Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın teknik raporuna dayanarak çarpıcı ifadeler kullandı.
“Müfettişler Tespit Etti, İtfaiye Onayladı: Çınar Özel Eğitim Merkezi’nde Standartlar Yönergesine Uygunluk Yok!
İlçemizde faaliyet gösteren ve engelli yavrularımızın eğitim gördüğü Çınar Özel Eğitim Merkezi’yle ilgili ortaya çıkan şok gerçekler, ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.
Bakanlık müfettişlerinin titiz incelemeleri ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın teknik raporuyla belgelenen skandal, adeta bir facianın ayak seslerini duyuruyor.”
Ankara’dan gelen Bakanlık müfettişlerinin kurumda yaptığı denetimlerde ciddi eksiklikler saptadığını belirten Demircan, itfaiye raporuyla birlikte binanın standartlar yönergesine uygun olmadığının ortaya konduğunu vurguladı.
“Özel gereksinimli çocukların eğitim aldığı binada standartlar yönergesine uygunluk yok! Müfettişlerimizin yerinde yaptığı bu hayati tespitler, olası bir kıvılcımda yavrularımızın nasıl bir çıkmazda kalacağını gözler önüne serdi.”
“RAPOR ANKARA YOLUNDA AMA TEHLİKE KAPIMIZDA!”
Demircan, raporun resmi sürecinin Ankara’da devam ettiğini ancak tehlikenin anlık olduğunu belirterek sert ifadeler kullandı:
“Müfettişler, hazırladıkları bu kritik tespitleri resmi rapor haline getirmek üzere Ankara’ya dönerken, gözler yerel makamlara çevrildi. Bürokratik yazışmaların, onay süreçlerinin ve raporun imzadan çıkmasının haftalar sürebileceği gerçeği, velileri ve mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.”
“Müfettişlerin ‘burası riskli’ dediği, itfaiyenin ‘kaçış yolu yok’ raporu verdiği bu binada, o raporun kağıt üzerindeki onayı gelene kadar çocuklarımız eğitim görmeye devam mı edecek? Bir gün yaşanacak olası bir facianın vebalini kim üstlenecek?”
VALİLİK VE MİLLİ EĞİTİM’E AÇIK ÇAĞRI
“Müfettişlerimizin emeğine ve tespitlerine sahip çıkılmalı, ancak ‘evrak trafiği’ beklenerek yavrularımızın canı kumar masasına sürülmemelidir. Şehrimizin yetkililerini, müfettiş raporunun nihai sonucunu beklemeden, İtfaiye’nin bu net raporunu baz alarak ivedilikle binayı mühürlemeye, eğitim-öğretime ara verilmesine davet ediyoruz.
İmza atılana kadar can yanmasın! Gereği derhal yapılsın!”
Demircan’ın bu açıklaması sonrası kamuoyunda tek bir beklenti var: Çocukların can güvenliği için derhal adım atılması.
Yorumlar
Kalan Karakter: