Törene katılan Mustafa Elitaş’ın konuşmasında muhalefete ilişkin ifadeleri kamuoyunda yankı uyandırırken, Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun yazılı bir açıklama yayımladı. Altun, Elitaş’ın sözlerini eleştirerek, “İstediğiniz gibi bir muhalefet dizayn etmek pek mümkün değil” dedi.
Açıklamasında geçmiş yıllardaki vaatlere dikkat çeken Altun, AK Parti’nin seçim dönemlerinde kamuoyuna duyurduğu projeleri hatırlattı. 2009 yılında muhalefetin “traktör vaadi” üzerinden eleştirilmesini “ilginç” olarak nitelendiren Altun, 2011 yılında billboardlara asılan “Yerli yolcu uçağımız göklerde” sloganını da gündeme getirdi.
Altun, “O uçak rötarda mı, yoksa kamuoyunda dalga konusu olduğu gibi atmosferin dışına mı çıktı?” ifadelerini kullanarak, yerli yolcu uçağı projesinin akıbetini sordu. Aynı şekilde 26 Eylül’de Boeing’e verilen 150 uçaklık siparişi de eleştiren Altun, “Madem yerli uçağımız var, bu sipariş neyin nesi?” dedi.
2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan Elektrikli Traktör Projesi’ne de değinen Altun, Sayıştay raporlarına göre projede 247 milyon lira zarar oluştuğunu hatırlattı.
Açıklamasının sonunda iktidara sert sözlerle yüklenen Altun, “Farkında mısınız, yalanlarınız ülkemize ve milletimize direkt zarar veriyor. Devletin tüm imkânlarını hoyratça kullanan ve sistemi hesap vermemek üzere kurmuş bir iktidar var ortada. Böyle bir ortamda muhalefeti istediğiniz gibi dizayn etmeniz mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: