Baki Ersoy Sert Çıkmıştı
MHP'li Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sevdamız Kayserispor’a tüm uyarılarımıza ve iyi niyetimize rağmen kim haksız, hukuksuz yere noter kanalıyla evrak gönderme hadsizliğinde bulunduysa, konunun muhatapları bilsin ki bu saatten sonra kendilerinin tüm haksız ve hukuksuzluklarını bizzat ortaya koyacağım,” ifadelerini kullanmıştı.
Bu çıkışın ardından gözler noter aracılığıyla evrak gönderen isme çevrildi ve söz konusu kişinin Kayserili iş adamı Süleyman Çetinsaya’nın oğlu, Kayserispor’un eski yöneticisi Gökhan Çetinsaya olduğu ortaya çıktı.
Geri Adım Geldi: Borç Ödendi, Blokeler Kalktı
Yaşanan gelişmelerin ardından Gökhan Çetinsaya’dan sürpriz bir hamle geldi. Kayserispor’un 60 milyon TL’lik vergi borcu için daha önce teminat mektubu sunan Çetinsaya, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mektubu üzerine, 3 günlük süreyi bile beklemeden borcu nakit olarak ödedi.
Bu ödeme sonrası Kayserispor Kulübü Derneği’nin vergi dairesine borcu kalmadı. Ayrıca, dönemin yöneticilerinin banka hesapları üzerindeki blokeler kaldırıldı. Ancak, mal varlıklarına konulan tedbirlerin, Gökhan Çetinsaya’nın açtığı Vergi Mahkemesi davası sonuçlanana kadar devam edeceği öğrenildi.
Dava Süreci Sürüyor ama Şansı Zayıf
Çetinsaya’nın, kulüpte üye ya da yönetici olmadığı yönündeki iddiasını sürdürdüğü ve bu nedenle vergi borcundan sorumlu tutulamayacağını savunduğu biliniyor. Ancak ortaya çıkan belgeler ve gelişmeler ışığında bu davayı kazanma ihtimali oldukça düşük görülüyor.
Kamuoyu Beklentisi, Davanın Geri Çekilmesi
Kayseri kamuoyunda oluşan genel kanaat ise sürecin artık uzatılmaması yönünde. Gökhan Çetinsaya'nın, kamu yararına ve Kayserispor sevgisine yakışan bir adım atarak Vergi Mahkemesi’ndeki davayı da geri çekmesi gerektiği yorumları yapılıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: