Kılınç, paylaşımında “Bu milletin mayasında cesaret var, asalet var. At sırtında büyüyen bir milletin evladı olarak yine hak bildiğimiz yolda ilerliyoruz” ifadelerini kullanarak kararlılık vurgusu yaptı.
“İlke değiştirenlere gülüyoruz”
Sosyal medya üzerinden sık sık mesaj veren Kılınç, ilkelerinden taviz vermeyeceklerini belirterek şu sözlere yer verdi:
“Biz dün ne söylüyorsak bugün de oradayız. İlke değiştirenlere, çıkarına göre yön değiştirenlere gülüyoruz. Altaylardan Tunaya.”
“Korku düzenini bitireceğiz”
Öte yandan Kılınç, parti kongresinde yaptığı konuşmayla da geniş yankı uyandırmıştı. Türkiye genelinde değişim çağrısında bulunan Kılınç şu ifadeleri kullanmıştı:
“Tüm Türkiye’ye sesleniyoruz: Korku düzenini bitireceğiz, yalan düzenini çökerteceğiz, torpil düzenini dağıtacağız, hırsızlık düzenini yıkacağız. Yerine adalet, huzur, liyakat ve hakkaniyet gelecek.”

Atatürk’e yönelik açıklamalara tepki
Sedat Kılınç, Atatürk karşıtı söylemlere de sert tepki gösterdi. Başdanışman Kılınç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Atatürk düşmanlığı; tarihe, milli ruha ve vatana ihanettir! Mustafa Kemal Atatürk, bu milletin küllerinden yeniden doğuşunun adıdır. Çanakkale’nin siperlerinden, Sakarya’nın kıyamından, Dumlupınar’ın zaferinden yükselen bir destandır. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek tutsak edilmek istenen bir milleti ayağa kaldıran iradenin adıdır. O, yokluk içinde bir ordu kuran; imanla, akılla, cesaretle emperyalizmi dize getiren kahramandır.”
Kayseri’de ve İYİ Parti camiasında dikkatle takip edilen Sedat Kılınç’ın açıklamaları, siyaset gündeminde de geniş yankı bulmaya devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: