Partiler bir süredir kendi çalışmaları üzerinde yoğunlaşmış durumda. CHP ve DSP hazırladıkları raporları Meclis Başkanlığı’na iletirken, AK Parti, MHP ve DEM Parti son rötuşlarını yapıyor. Komisyonun, partilerden gelen raporlar doğrultusunda bir yazım komisyonu oluşturması ve üzerinde mutabık kalınan önerileri ana rapora dahil etmesi bekleniyor.
AK Parti’nin 9 bölümden oluşan raporunda soruna bakış, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hukuki düzenleme önerileri yer alıyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, silah bırakan kişilerin topluma entegrasyonu, meslek edinme, psikolojik destek ve aile birleşimi gibi konuların sürecin önemli parçaları olduğunu vurguladı.
Diğer partilerin raporları ise şöyle:
-
CHP: 29 maddelik rapor hazırladı.
-
MHP: Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 116 sayfalık siyasi ve hukuki değerlendirmeleri içeren bir raporun tamamlandığını açıkladı.
-
DEM Parti: 125 sayfalık raporun hazırlık çalışmaları sürüyor.
Komisyon, tüm raporlar teslim edildikten sonra toplanacak ve “tarihi rapor”un nihai taslağını oluşturacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: