Eğitime verdikleri önemi bir kez daha ortaya koyan ocak mensupları, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için gönüllü olarak okulu yeniledi.
Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, Pınarbaşı’nın kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirtti. “Bir tutkudur Pınarbaşı!” diyerek sözlerine başlayan Yağmur, şu ifadeleri kullandı:
“Başbuğumuzun memleketi olan Pınarbaşı’nda, Yukarıborandere Mahallemizde bulunan okulumuzun tamir, tadilat ve boyasını; İl Yönetimimiz ve Pınarbaşı Ocağımızla birlikte gerçekleştirdik. Bizler için Pınarbaşı sadece bir ilçe değil, bir vefa ve dava şehridir. Her taşında, her duvarında, her sokağında Başbuğumuzun izini, aziz milletimizin umudunu taşır.”
Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yağmur, “İhtiyacı olan her okulda, her sokakta emeğimiz ve alın terimiz olacaktır. Atılan her bir fırça, Türk gençliğine olan inancımızın, eğitime verdiğimiz önemin nişanesidir. Ülkü Ocakları, milletimizin geleceği olan Türk gençliği için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.” dedi.
Yapılan bu gönüllü çalışma, hem bölge halkı hem de öğrenciler tarafından takdirle karşılandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: