“Aile Kurumunun Düşmanı Çok”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan Vali Çiçek, aile kurumunun birçok kesim tarafından hedef alındığını belirtti. Terör örgütlerinden organize suç gruplarına kadar pek çok yapının aileyi hedef aldığını vurgulayan Çiçek, sosyal medya üzerinden de aileye yönelik yoğun bir saldırı olduğunu dile getirdi.
“Herhalde aile kurumu kadar düşmanı çok olan başka bir kurum yoktur. Terör örgütleri, organize suç örgütleri, hatta dünyayı cinsiyetsizleştirme gibi akıl dışı bir yola sokmak isteyenler bile bu kurumu hedef alıyor. Çünkü aile her şeyin temeli. Güçlü bir aile yapısı, bir ilin gelişmesinden bireylerin eğitimine kadar her alanda belirleyici bir rol oynuyor.”
Vali Çiçek, aile kurumuna yönelik saldırılara karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Aileyi küçümseyen, değersizleştiren yaklaşımlara karşı toplumun her kesiminden tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Uğurlu: “Aile, Bireyin İlk Eğitim Yuvası”
Programda konuşan Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Emine Uğurlu ise çalıştayın amacını şu sözlerle anlattı:
“Toplumumuzun temel direği olan aile yapısını farklı yönleriyle ele almak, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek üzere bir araya geldik. Aile, bireyin sevgi ve güven değerleri ile tanıştığı ilk eğitim yuvasıdır. Bu nedenle sadece bireyi değil, toplumu da şekillendiren bir yapıdır.”
Uğurlu, aile yapısının dijitalleşme, ekonomik zorluklar ve değişen yaşam tarzları gibi pek çok dinamikle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, çalıştayda bu konuların akademik ve saha temelli analizlerle ele alınacağını söyledi.
Geniş Katılım
Çalıştaya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Emine Uğurlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan istatistik sunumu da gerçekleştirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: