Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Çiçek’e teşekkür etti. Ziyarette konuşan Vali Çiçek, gazeteciliğin maddi kazançtan öte bir gönül işi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yine bir 10 Ocak’ta cemiyetimiz tıklım tıklım. Yaptığınız meslek net bir şekilde sevda işi. Birçoğunuzla tanışıyorum, sohbet ediyorum. Ticaretin içinde çok daha büyük imkânlar ve kazançlar elde edebilecekken bu mesleği seçmişsiniz. Bu bir dert, hatta güzel anlamda bir hastalık. Gazetecilik insanın içine girdi mi çıkmıyor.”
Gazeteciliğin sorumluluk gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Çiçek, doğru haberin önemine vurgu yaparak, “Doğru haberi vermek, şehrin meselelerini dert edinmek, halkı bilgilendirmek gerçekten çok kıymetli. Konuşmak kolay ama yazmak zor. Kalemi elinize aldığınızda bunun ne kadar emek istediğini daha iyi anlıyorsunuz. Bu nedenle gazetecilik büyük bir emek işidir” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, günün anısına yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: