“Terörsüz Türkiye” söylemleri üzerinden yürütülen sürece tepki gösteren Dervişoğlu, hükümetin terörle mücadele politikalarını sorguladı.
“Türkiye hangi savaşı kaybetti de müzakere masasına oturdu?”
Konuşmasında, terörle mücadelede atılan bazı adımları eleştiren Dervişoğlu, “Türkiye, hangi savaşı kaybetmiştir de; terörden müebbet almış bir katille müzakere etmektedir?” diyerek sert bir çıkış yaptı. Hükümetin terörle mücadele yaklaşımının Türkiye’nin bekasıyla çeliştiğini savunan Dervişoğlu, şunları söyledi:
“İktidar, neye itilmiştir, neye zorlanmaktadır da; fiilen ortadan kalkmış bir terör örgütünü, derisini çoktan değiştirmiş bir yılanın kabuğunu, bize ‘Terörsüz Türkiye’ diye pazarlamaktadır? Türkiye’nin meseleleri de, Türk milletinin bekasının geçtiği sınırlar da bellidir. Bu olanlar, kimin meselesidir, kimin bekasıdır ben söyleyeyim; bunlar, beşinci kol faaliyetleridir.”
ABD Ziyaretine Gönderme: “Meşruiyeti ABD’de Arayanlardan Değiliz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine de göndermede bulunan Dervişoğlu, dış politikadaki tutarsızlıkları eleştirdi. “Biz, meşruiyeti ABD’de arayanlardan değiliz” diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“'Seçim hilesini en iyi o bilir' denilerek aşağılanlardan değiliz. 'Bu can bu bedende olduğu müddetçe onu kimse alamaz' deyip, bir telefon talimatıyla Rahip Brunson’u özel uçakla Amerika’ya gönderip, adalet sistemimizi tartışmaya açtıranlardan değiliz.”
Dervişoğlu’nun açıklamaları, İYİ Parti’nin önümüzdeki dönemde hükümete yönelik muhalefet dozunu artıracağının sinyali olarak yorumlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: