Dünyanda bazı ülkelerde katoliklerin 19 Mart ta Hz İsa peygamberimizin babası adına kutladıkları diğer ülkelerde ise dini inancın dışında kutlanan Babalar Günü bu yıl ülkemizde 21 Haziran da kutlanmaktadır. Bir günlük önem verilmeyle değerini bulmayacak babalarımız, evlatlarına bir ömür değer vermektedir.
Bir insan kardeşsiz amcasız halasız teyzesiz olur ama anasız babasız olmaz. Anasız Babasız kalan insan ise kanadı kırık kuş gibidir. Nereye uçacağını ya da nereye konacağını bilmeyen kuş bazen rüzgara kapılır ve istemediği yerlere kanat çırpar. İşte bu yüzden Anne ve Babalar kuş misali çırpınan evlatlarına yön verir onların zarar görmemelerine yardımcı olur. Hiçbir ebeveyn evlatlarının acı çekmelerini , zarar görmelerini , yanlış işlere bulaşmalarını istemez. Aç kalır açıkta kalır acı çeker yinede evlatlarının iyiliği için uğraşır. Ömrünü verir canını verir tüm emeklerini verir yinede evlatlarından ödün vermez. Bir misal de anlatıldığı gibi evlatlarının aç kalmaması için iğnesini kendine batırıp öldüren baba akrebi annesi paylaştırır çocuklarına yedirirmiş. Ne kadar doğruluk payı vardır bilmiyoruz ama verilmek istenen mesajda olduğu gibi anne ve baba fedakardır cefakardır.
Evlatlarımız şimdinin çocukları, geleceğin anne babalarısınız. Herzaman duyduğunuz ama yeterince anlamlandıramadığınız “ Anne Baba olunca anlarsın “ sözünü lütfen dikkate alınız. Anne babanızı şimdiden anlayınız. Hiçbir zaman kötülüğünüzü istemeyecek olan ebeveynlerinize saygıda sevgide kusur etmeyiniz.
Çınarlarımız olan, evlerimizin direği olan, hep sağolsun dediğimiz Babalarımızın bu özel gününü kutlar ahirete göçmüş olanlara ise rahmet mağrifet dilerim. Evlatlarıma iyi bir baba olabilmek umuduyla tüm babalara sevgiler saygılar sunarım. Babanız sağolsun.
Yorumlar
Kalan Karakter: